miercuri, 24 iulie 2013

Secretele VideoChat-ului de succes

Astăzi m-am gândit să scriu un nou articol despre un nou factor care joacă un rol important în activitatea de Video chat şi anume lumina, daca in articolele trecute am scris despre locatie si amenajarea ei, despre tehnica necesara, despre mediul ambiental (sonor), acum a venit timpul sa vorbim despre lumina. Este ştiut faptul că pupila umană are sensibilitate la lumina, această sensibilitate este diferită de la om la om, de acea acelaşi lucru poate fi văzut diferit în funcţie de intensitatea şi nuanţa lumini şi a culorilor obiectelor din jur în care aceasta se reflectă.

 Acest lucru este exploatat la maxim de fotografi profesionişti care în studiouri special amenajate crează adevărate opera de artă lucru imposibil în condiţii normale fara o echipa profesionista in spate. Dar am sa va invat cum, cu investiți minime puteți obține rezultate spectaculoase.
  De câte ori nu vi s-a întâmplat să intraţi în cameră şi să vi se pară complet schimbată ca şi percepţie datorită unei raze de soare jucăuşe, de câte ori nu vi s a întâmplat să vedeţi o persoană cu o strălucirea aparte în privire fapt care avea efect asupra întregului aspect? Mie mi s-a întâmplat de multe ori. Acum că v-am convins poate, că lumină are o importantă foarte mare în ceea ce înseamnă aspectul am să vă explic de ce anume aveţi nevoie pentru a îmbunătăţi percepţia vizuală aspra încăperi in care vă desfășurați activitatea şi asupra dvs.
 Stiți că umina este de două feluri, naturală (ziuă provenită de la soare, iar noaptea provenită de la lună şi stele) și artificiala provenite de la bec. ( nu intram in amanunte)
 Într-un studio, controlul luminii este mult mai uşor de realizat. Aici poţi folosi umbrele, reflectoare, filtre, maşini cu fum sau orice altă metodă de controlat lumina. În casă acest procedeu este mai greu de realizat însă nu imposibil, ce trebuie sa faceti pentru a inbunatati luminozitatea incaperi?
 Luaţi o umbrelă obişnuită de preferat albă și lipiţii pe inter staniol (folie alimentată de aluminiu) această fiind improvizaţia ideală până aveţi bani pentru a vă cumpăra una  ( profesionala )
 Este indicat că lumină să vină din mai multe surse pentru a crea reflexii diferite cu unghiuri, culori şi intensitate variabilă. în altă ordine de idei iluminarea camerei se vă face din trei surse diferite, 
a) Pozitionati o sursă de lumină în interiorul umbrelei, 
b) A două sursă vă fii o lampă electrică (veioză) cu reglarea intensităţi lumini prin telecomandă şi dacă se poate a culori dacă nu, recurgem la o nouă improvizaţie, se ia o bucată de pânză în nuanţa roşu, portocaliu, sau violet şi se acoperă partea superioară a veiozei (cea care luminează) în felul acesta lumină provenită de la această îşi va schimba nuanţa în funcţie de culoarea pânzei cu care aţi acoperit-o de asemenea schimbându-şi şi intensitatea (mai mică) 
c) A trei a sursă de lumină artificială este cea care trebuie să vină de la o lustră de asemenea cu intensitatea şi nuanţa lumini schimbătoare (prin telecomandă). în felul acesta puteţi îmbunătăţaţi luminozitatea şi implicit imaginea dvs., iar acest lucru înseamnă bani în plus. Am început prin a vă spune despre controlul lumini artificiale pentru că această este folosită mai des în VideoChat, dar dacă e să ţinem cont că dvs vă organizaţi singure programul după care lucraţi o să dau câteva sfaturi şi pentru controlul lumini naturale această făcându-se foarte simplu prin intermediul unor draperii, aţi ghicit controlate prin telecomandă, iar în lipsă acesteia recomand estomparea pe cât posibil a lumini naturale şi folosiri a cele artificiale şi asta pentru că lumina naturală poate fi un dezavantaj pentru dvs. întrucât îşi poate schimba intensitatea foarte brusc şi în mod repetat (soare, nor) acest lucru afectând calitatea imagini video redate de Web (în cazul în care acesta nu este foarte performant) 
 Sper ca sfaturile mele să vă fie de folos atât celor care se ocupă cu acest tip de activitate cât şi celor care căutau mai multe informaţi referitoare la acest domeniu fiind tentate să încerce 
 Acest articol se adresează mediului amator şi e strict informativ, orice completare e binevenită.
   

Un comentariu :

  1. Ai intre 18 si 45 ani si iti doresti sa faci videochat de acasa? De acuma este foarte simplu ! Te inregistrezi aici http://xcamadult.com ori aici http://bongacamsfree.com incepi munca si viata ta se va schimba in foarte bine in maxim 30 zile. Nu mai sta pe ganduri si incepe de astazi sa faci bani pentru maine.
    Un sfat prietenesc : Nu te lasa amagita de studiouri !

    RăspundețiȘtergere