duminică, 4 august 2013

Tutorial Cum faci bani cu pozele tale !

  Dacă eşti fotograf sau grafician profesionist, sau doar un simplu amator pasionat de acest domeniu, ai ocazia să-ţi măreşti veniturile vânzând online creaţiile tale, îţi poţi publica lucrările pe site-uri de specialitate, şi poţi câştiga bani de fiecare dată când cineva le descarcă. Poţi câştiga între 0.20 şi 5$ (în funcţie de dimensiune şi de site) pentru fiecare fotografie sau ilustraţie descărcată sub licenţa standard şi până la 50$ pe descărcare sub licenţa extended.
   
  De asemenea le poţi vinde (de regulă o singură dată) pierzând drepturile de autor pentru acea poză.
De ce ai nevoie?
  Îţi recomand să te înscrii pentru un curs de fotografie în cazul în care nu eşti sigur pe mâna ta atunci când faci poze. Cei care câştigă bani serioşi din poze ori sunt fotografi profesionişti ori sunt extrem extrem de pasionaţi şi au învăţat totul în urma a sute sau chiar mii de ore de practică. (găseşti multe sfaturi utile pe net)
  Oricine poate face poze. Şi oricine face poze. Dar să faci poze de calitate – poze interesante – poze pe care oamenii să ofere bani... e o artă, iar când vine vorba de artă nu oricine se pricepe.

Pe langă pregătire mai ai nevoie după spusele unora de:
1 O cameră digitală – performanţa!
2. Poze de înaltă calitate şi aflate la mare căutare
3. Cont la cel puţin o agenţie de imagini stock
Eu vin şi dezvolt puţin necesarul 
1 Scule de înaltă calitate
  Aparat foto şi/sau cameră video de înaltă rezoluţie, eventual tabletă grafică, calculator şi/sau laptop penreu a trimite pe site-urile imaginile imediat ce le-aţi făcut
2 Poze de înaltă calitate
  Poţi câştiga un venit pasiv din poze pe internet, dar pentru asta ai nevoie mai întâi de o cameră digitală care să te ajute să faci poze extrem de clare, fără umbre, fără digital noise sau alte lucruri ce pot deteriora calitatea. 

   
  Să nu uităm că nu veţi face pozele în studio, sau nu doar în studio imaginile la mare căutare fiind cele din mediul extern (am să îţi las mai jos câteva Ex.), de aceea oricât de performanţă ar fi apărătura deţinută (nu o să umblaţi în fiecare zi după voi cu umbrele reflectoare, panouri, şi altele, aşa că fotografiile trebuiesc prelucrate cu anumite software recomand să încercaţi pe lângă cunoscutul PhotoShop şi, Picasa, PhotoScape, PhotoFiltre Studio X, GIMP2, Photobie 6, MAGIX FunPix, PhotoToolkit 1.8 Beta, Paint.Net, PhotoZoom Pro, LifePhotoMaker Pro. Imagic Photo, IllusionMage 3D Animation, AMS Photo Effects Studio v2, mai sunt şi altele am să vorbesc despre fiecare în parte imediat ce voi avea timp. Puteţi folosi de asemenea şi Softuare de prelucrare a imagini ca AVS Video editor, citeşte orice format şi de asemenea face conversiea la o calitate bună, pe lângă tehnică mai aveţi nevoie de: noroc, un pic de talent, multă seriozitate, răbdare şi perseverenţa.
3 Să nu omitem faptul cel mai important poate şi anume cum primesc bani
  Este bine ca inaite de a începe să vindeţi să vă faceţi conturi PayPal, PayoneeR, Payza (AlertPay) în care să puteţi primi eventualele câştiguri, dar şi un cont bancar şi un card Visa sau MasterCard cu ajutorul cărora vă puteţi extrage bani primiţi
4 Cont pe Toate Site-urile de specialitate, aşa şansele dvs. de câştig cresc
 
Construieşte-ţi un portofoliu pe internet cu lucrări de foarte bună calitate şi clienţii vor veni!
Ce anume să fotografiez?
 Nu e o regulă după care să fotografiezi ceva anume ştiut fiind faptul că în arta fotografică poţi face senzaţie cu ce nu te aştepţi important este ca fotografia să spună o poveste.

  Îţi pot însă spune că cele mai căutate imagini sunt din aria:
- Oameni – chipuri plăcute. Oameni zâmbind, îmbrăcaţi la modă
- Natură – dacă ai ocazia să pozezi natură…
- Animale – poze de înaltă calitate, cu animale,
- Obiecte abstracte – aici intervine imaginaţia ta.
- Fenomene şi întâmplări neobişnuite
Am fotografi , ce fac cu ele?

  Am să las mai jos o listă cu numele şi adresa unor site-uri cunoscute care intermediază vânzarea, downlodarea, sau închirierea de fotografi, dvs. vă puteţi înregistra pe care doriţi nu înainte de a căuta câteva informaţi despre fiecare (când o să am timp o să vorbesc despre fiecare în parte). Un sfat dacă îmi permiteţi, ar fii bine să nu vindeţi pozele decât dacă preţul merită (odată cu vânzarea pierdeţi orice drept asupra fotografiei), mult mai rentabil e să ,,Inchiriati'' fotografia în felul acesta veţi câştiga o sumă mai mică dar în mod repetat, fapt ce face să vă bucuraţi de câştiguri pe o perioadă .nedeterminată (pe termen lung poţi munci tot mai puţin, pentru că banii pe materialele tale vechi vor continua să îţi intre în cont)
 
  Cele mai importante agenţii de imagini stock  unde puteţi câştiga bani din arta fotografică
Notă* Cu iSyndica îţi poţi publica lucrările pe cele mai importante site-uri de profil, fără să îţi creezi cont pe fiecare.
  Profită de pe urma programelor de afiliere pentru că în acest fel îţi poţi face cunoscute fotografiile şi în acelaşi timp câştigi bani şi de pe urma afiliaţilor.
  Pe cele mai multe dintre site-urile de mai sus eşti plătit şi pentru abonamentele şi serviciile achiziţionate de clienţi, nu numai pentru afiliaţi.
  Răspândeşte cât mai mult linkul de afiliat în rândul prietenilor şi apropiaţilor, pentru câştiguri cât mai mari.
 Câteva site-uri unde puteţi vinde imagini pentru imprimare:
a. Picassomio
b. Redbubble
c. Imagekind 
  Toate cele 3 site-uri sunt faimoase printre producătorii de fotografie pentru imprimare.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu