vineri, 30 august 2013

Promoveaza-ti site-ul gatis, Cum castigi primele poziti in motoarele de cautare

Mulţii se întreabă ce pot face ca să devină vizibili pe Google, Yahoo, Bing etc. (pe prima pagină). Sunt firme specializate care se laudă ca în schimbul unei sume de bani vă vor propulsa site-ul într-un timp foarte scurt pe primele locuri, acest lucru este posibil, dar v-aţi întrebat cât veţi rămâne acolo?, vă garantează cineva că pentru o sumă de bani veţi fi primi o anumită perioadă de timp? Eu zic că nu, rezultatele vor fii vizibile doar cât se face promovarea şi puţin după aceea, în momentul în care aţi încetat colaborarea, dvs. sunteţi singurii care prin muncă şi ceva cunoştinţe în acest domeniu vă puteţi menţine poziţia...
  În acest articol voi contura câteva idei prin care puteţi face acest lucru fără să fiţi nevoiţi să apelaţi la serviciile vreunei firme şi mai ales fără să plătiţi vre-un ban pentru acest lucru.
  Dacă cineva se întreabă de ce vor toţi să fie pe primele locuri şi de ce toţi caută vizite, doar de mândrie? Pentru a se lăuda prietenilor? Pentru a face clipuri pe Youtube pentru a arăta lumi cât de buni sunt ei? Ei bine uni caută cu disperare primele locuri pentru aceste motive, Dar cunoscătorii caută primele locuri pentru că acest lucru generează un număr mare de vizite iar vizitele generează bani, iar bani generează... ce vrei tu. Mai e o categorie mai rară acea categorie care caută primele locuri din dorinţa de a învăţa, de a ajuta, de a da soluţii, de a îndruma câţi mai mulţi oameni. Pe paginile web ale celor care fac parte din această categorie nu o să apară nici o formă de monetizare.
  Să începem articolul, având mai multe blog-uri şi site-uri structurate pe diferite categorii îmi e greu să nu fiu bombardat cu soluţii miraculoase de creştere a traficului şi implicit în urcarea de pozitiv în motoarele de căutare. Cea mai des întâlnită metodă de creştere a performanţelor este. 
Schimbul de trafic
 Poate fi o soluţie în a-ţi face site-ul cunoscut iar folosit cu măsură şi în mod constant te poate urca în motoarele de căutare, nu te aştepta şi nici nu căuta să urci peste noapte pe primele locuri întrucât nu vei face alceva decât să atragi atenţia asupra ta în mod negativ şi în loc să urci vei fi retrogradat, de aceea pentru a evita acest lucru îţi recomand alocare de credite cu măsură şi în mod constant şi chiar dacă această metodă nu e chiar aşa de eficientă cum se laudă site-urile de trafic îţi spun ce îţi poate aduce în plus, îţi poate aduce vizite care se adaugă la statistici, crescându-ţi credibilitatea * Altfel dă un site cu zeci de mii de vizite faţă de un site cu o 1000 de vizite. Cred că acesta e singurul avantaj care ţi-l poate aduce schimbul de trafic, modalitățile de a urca în motoarele de căutare find tot cele tradiţionale.
- Înainte să vă cumpăraţi domeniul, sau să vă creaţi site-ul gândiţi-vă la un nume, la o nişă şi studiaţi rezultatele viitoarei concurenţe.
Scrierea articolelor 
- Alegerea cu atenţie a unui titlu care crezi că ar atrage, însă care să reflecte conţinutul.
- Folosirea unor tag-uri care au căutare (cuvinte cheie).
- Scrierea unor articole care nu îşi pierd din interes odată cu trecerea timpului.
- Conţinut de calitate şi original.
- Publicare de articole în mod constant.
- Indexarea in motoarele de cautare.
- Comunicare cu cititorii (răspuns promt la comentarii şi implicare în ai ajuta.
- Promovare pe reţele de socializare (facebook, mess, twiter, h5, etc)
- Promovare pe alte site-uri, forum-uri, blog-uri, cu profil asemănător, trebuie să petreceţi multe ore încercând să ajutaţi persoane care întâmpină o problemă, sau pe care îi interesează ceva care ar găsi pe blog-ul tău.
- Optimizarea SEO * Testează viteza de încărcare a pagini şi elimină pe cât posibil erorile
- Înscrierea în diferite directoare care de asemenea trebuiesc alese cu grijă * se pot folosi şi programe de înscriere în directoare, fără a se face abuz, deşi recomand înscrierea manuală.
- Promovează postările pe siteurile de bookmarking. Această metodă te poate ajuta foarte mult să te promovezi, dacă o foloseşti în regim manual şi să nu faci abuz de ea.
  Google îşi schimbă continu criteriile după care se face urcarea în motoarele de căutare asta pentru a evita abuzurile şi chiar şi aşa sunt cazuri când te întrebi ,,Cum a ajuns acest site aici pe primele locuri?!!,, E simplu A folosit o promovare agresivă şi complexă câştigând apoi vizită după vizită. E greu începutul apoi dacă există seriozitate şi multă muncă rezultatele nu vor întârzia să apară.
  Pe acest blog veţi găsi articole despre fiecare. soluţie în parte cu explicaţiile de rigoare acesta fiind un articol aşa cum nu îmi place mie cu prea multe generalităţi fără exemple concrete, fiind insă doar o introducere a articolelor pe care le veți găsi grupate in ,,Promovează Site,, veţi găsi articole detaliate despre toate metodele de promovare menţionate mai sus
  Un ultim sfat nu începeţi promovarea înainte de construirea în totalitate a site-ului, e normal ca unele modificări să mai apară te parcurs, dar înainte de înscrierea în directoare trebuie să aveţi publicate un număr de articole.
  Cu speranţa că acest articol va fost de folos vă invit să citiţi şi alte articole de pe blog şi de ce nu, să spuneţi şi prietenilor despre existenţa lui, fiind la început de drum am nevoie de ceva sprijin pentru a urca în motoarele de căutare. Ar fii o idee dacă te-a ajutat acest articol ca mulţumire să îl recomanzi, nu fi egoist, dă-le şi altora şansa să afle.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu